Best Betaalde & Betrouwbare Enquête Sites

Beste enquête sites

We gaan je zo natuurlijk uitleggen waarom we bepaalde enquête sites de beste vinden en waarom ze betrouwbaar zijn, maar je bent waarschijnlijk vooral benieuwd welke panels dit dan uiteindelijk zijn. Daarom hierbij eerst onze top 6, daarna gaan we je uitleggen waarom we vinden dat deze in deze lijst thuishoren.

Best betaalde enquêtes Nederland

Dit zijn de beste enquête sites voor als je in NL woont. Woon je in België? Geen probleem, kijk dan in onze lijst met best betaalde enquêtes België.

Tip: meld je aan bij meerdere panels, dan zullen je inkomsten ook groter zijn.

1. Toluna

enquête site toluna

Toluna influencers is een van de eerste en grootste panels wereldwijd. Daarbij ook een van de meest succesvolle en het is niet zomaar dat ze heel veel leden hebben die bovendien lang lid blijven. Ze geven een goede beloning per gemaakte survey en bovenal hebben ze ook heel veel vragenlijsten waaraan je dagelijks kan meedoen zodat je er ook veel uithaalt.

Dat kan je overigens doen in PayPal tegoed, maar je kan ook kiezen voor bonnen van Bol.com en Zalando. Ze lopen voor op concurrentie in hun innovatie. Zo hebben ze een heel moderne en interactieve portal & community en een uitstekende app. Aanmelden kan vanaf 16 jaar oud.

2. PanelClix

enquête site panelclix

Panelclix is het panel waar je clix verdient voor de betaalde enquêtes. Deze punten hebben een voordeel want ze worden meer waard naarmate je saldo hoger wordt. Zo is een clix in beginsel 1 cent waard (1.000 clix = €10,-), maar dit loopt op (2.000 clix = €25,- en 5.000 clix is €70,-) naar wel 1,7 cent als je doorspaart tot €850,- (50.000 clix). En nu denk je wellicht dit is veel teveel geld en dat duurt heel lang, maar dat is niet zo.

Niet alleen zijn de vergoedingen bij PanelClix wellicht wel het hoogst per survey en hebben ze er redelijk wat voor je klaarstaan elke week, je account (en dus saldo) is ook gekoppeld aan Euroclix. Dit is een cashback site en spaarprogramma waardoor je sneller kan sparen tot een hoger saldo. Vooral de cashback die je krijgt bij ruim 1000 webwinkels telt hard op. Meedoen bij deze site kan vanaf 16 jaar en ouder. Uitbetalen kan overigens enkel naar je bankrekening.

3. BEENQ

enquête site beenq

Beenq is een afkorting of eigenlijk samenvoeging van de woorden BEtaalde ENQuêtes. Het mag dus duidelijk zijn waar ze zich in specialiseren. Ze onderscheiden zich vooral omdat ze van alle partijen het grootste aanbod hebben in aantal enquêtes per week / maand waaraan je kan meedoen waardoor je in potentie veel kan binnenhalen.

Ze hebben ook een prima app en keren vanaf 10 euro uit via PayPal of Amazon cadeaubonnen. Het is allemaal vrij simpel en daarmee overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Wel gebeurt het dat je een tijdje moet zoeken voordat je een enquête heb waaraan je daadwerkelijk mee kunt doen, dat proces kan beter. Als ze dit kunnen optimaliseren kunnen ze nog hoger komen in deze lijst. Inschrijven vanaf 16 jaar.

4. Panelwizard

enquête site panelwizard

Panelwizard staat vooral in deze lijst met sites omdat ze van alle partijen in Nederland de allerhoogste vergoeding geven per ingevulde vragenlijst. Of eigenlijk nog beter gezegd: per beantwoorde vraag! De beloning is namelijk 10 cent per vraag en daarmee lopen de vergoedingen per survey erg snel op. Verreweg de hoogste verdienste dus. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af, waarom staan ze dan niet op de eerste plek?

Dat komt vooral omdat dit panel twee minpunten heeft die ze bovendien ook niet gaan oplossen binnenkort: Ten eerste hebben ze vrij weinig enquêtes beschikbaar per maand. Dat maakt dat de totale verdienpotentie lager wordt. Maar daarmee nog steeds een heel goed panel om dus wel lid van te zijn mocht er wel werk vrijkomen. Ten tweede betalen ze niet uit wanneer jij dat wil, maar op twee vaste momenten in het jaar namelijk in juni en december. Dus soms moet je even wachten op je geld. Je kan daarbij dan ook alleen kiezen voor het uitkeren naar je bankrekening, want andere opties zijn er niet. Meedoen kan vanaf 16 jaar.

5. Factsnapp

enquête site factsnapp

Factsnapp is hetzelfde panel als Panelwizard (eigendom van hetzelfde marktonderzoeksbureau) maar dan met een focus op zeer korte onderzoeken van maar enkele vragen. Dit maakt dat je dus altijd maar heel even tijd hoeft te besteden als je een uitnodiging voor een onderzoek ontvangt. Handig als dit je voorkeur heeft en je liever niet meedoet met te lange surveys.

Daarbij is hier ook de 10 cent per vraag gehandhaafd dus de beloning zit zeker goed. Voorwaarde betreft leeftijd en uitbetalen zijn ook identiek. Ze lijken iets meer onderzoeken te hebben dan PanelWizard maar die zitten dan wel weer heel snel vol wat maakt dat je er snel bij moet zijn anders vis je alsnog achter het net. Maar de conclusie is uiteindelijk hetzelfde: de beloning zijn zo hoog dat je hier gewoon lid moet worden, al is het maar de extraatje van een paar enquêtes per jaar.

6. OpinionBAR

enquête site opinionbar

Dit is net als de nummer 1 Toluna een grote internationale en gevestigde naam vanuit de VS. Ze hebben niet lang geleden hun site en portal helemaal vernieuwd en proberen weer aan te haken bij de betere panels nadat ze een tijdje niks meer hadden gemoderniseerd.

Ze hebben veel uitbetaal mogelijkheden, incl. PayPal en veel soorten bonnen. Voldoende onderzoeken die wel in de regel wat langer zijn. Daarmee zijn de vergoedingen dus ook steevast hoog. Meedoen kan vanaf 18 jaar.

betaalde enquêtes België

Best betaalde enquêtes België

1. Toluna

enquête site Toluna België

Dit is een van grootste en oudste enquête sites wereldwijd en nog steeds de partij die eerlijke beloning geeft en genoeg survey kan aanbieden. Ze zin erg vernieuwend in hun mooie app en website omgeving waar je naast onderzoeken maken ook allerlei andere zaken kan doen met de community. Bijvoorbeeld zelf polls uitzetten.

Ze krijgen goede online reviews van leden en betalen snel uit in PayPal geld of e-vouchers van verschillende merken. Aanmelden is mogelijk vanaf 16 jaar en ouder.

2. BEENQ

enquête site beenq België

Beenq staat voor België wat hoger dan in Nederland. Het verschil zit hem er hier vooral in dat je in België al kan inschrijven vanaf 13 jaar oud. Dat maakt het voor jonge tieners een zeer interessante bijverdienste. Verder is het panel eigenlijk volledig hetzelfde.

Dat betekent dus dat ze ook hier veel betaalde enquêtes aanbieden waar je mee aan de slag kunt en je tevens kan laten uitbetalen via PayPal of bonnen van Amazon. Wel lijkt het soms zo te zijn dat het aanbod net iets minder is dan bij de noorderburen, maar daarbij nog wel veel meer dan andere concurrenten in Vlaanderen.

3. PanelClix

enquête site panelclix

Deze website is naast onderzoekpanel ook een cashbacksite en spaarprogramma. Dit betekent dat ze je ook korting geven bij een groot aantal webshops en dat je er betaald krijgt voor niet alleen onderzoeken maar ook voor mailtjes lezen, spelletjes spelen en meer. Daarmee kan je dus harder sparen. Dat is interessant omdat de punten (clix) die je verdient meer waard worden als je saldo stijgt. Zo zijn 1000 clix 10 euro waard, maar 10.000 clix alweer 150 euro.

Ze geven een zeer ruime beloning per betaalde enquête en hebben ook voldoende werk voor je te doen per week. Uitbetaling geschiedt enkel per bank. PayPal of vouchers zijn dus geen optie. Inschrijven kan vanaf 16 jaar.

4. GFK Panel

enquête site online gfk belgië

Het online consumtenpanel van GFK België. Verdien punten en laat deze uitbetalen in onder andere Proxis waardecodes of Sodexo geschenkcheques. 2000 punten staan gelijk aan €10,- De beloning voor enquêtes is vrij transparant, per minuut invullen krijg je 10 punten, dus een enquête van 10 minuten levert je 100 punten op.

Ze bieden wekelijks genoeg enquêtes om aan mee te doen en daardoor kan je ook geregeld je verdiensten laten uitbetalen in prijzen in het reward center. Meedoen bij GFK kan vanaf 16 jaar en ouder.

5. OpinionWorld

enquête site opinionworld belgië

OpinionWorld is een van de grootste panels wereldwijd met 1,5 miljoen leden. Daardoor kunnen ze je geregeld nieuwe onderzoeken aanbieden waarvoor je een goede beloning ontvangt tot wel 300 punten per survey. Deze kan je vervolgens laten uitbetalen naar je PayPal account of in bonnen van Amazon.fr, Zalando, Carrefour en FNAC.be

Tesamen kan je hier dus een goede verdienste maken. Meedoen bij dit panel kan vanaf 18 jaar en ouder.

6. OpinionBAR

enquête site opinionbar België

Een groot internationaal panel waar een tijdje niks meer aan was gedaan, maar onlangs is de portal en de website volledig vernieuwd en komen er ook weer meer onderzoeken beschikbaar. Vanuit het verleden zijn we altijd fan gebleven van dit panel omdat zij als enige meer langere onderzoeken tegen steevast hogere beloningen bieden. Zoals bijvoorbeeld vaker websites testen.

Al met al kan je daarom bij dit panel goede beloningen per gemaakte enquête verwachten en ook het aantal onderzoeken is steeds beter wat de algehele verdiensten aantrekkelijk maakt. Meedoen kan vanaf 18 jaar, uitbetalen kan in zowel PayPal tegoed als allerlei vouchers zoals Decathlon en Amazon.

best betaalde enquetes

Wat is de best betaalde enquêtes?

We hebben je laten zien wat volgens ons de best betaalde & betrouwbare enquête sites zijn in zowel Nederland als België, maar hoe zijn we eigenlijk tot deze conclusie gekomen? Belangrijk om te vermelden is dat we zelf alle panels testen door er lid te worden. Dat zijn we bij de meeste zelfs al jaren. Zo kan het zijn dat sommige lang in de lijst hebben gestaan, maar inmiddels plaats hebben moeten maken voor nieuwkomers.

In onze testen kijken we naar een aantal zaken die we hieronder uiteen zullen zetten. Het gaat hier in de basis om twee zaken, namelijk: 1) wordt er goed betaald, en 2) is de site betrouwbaar. Wat we hiermee bedoelen gaan we je uitleggen.

Beste betaalde enquêtes

Of een enquête site goed betaald hangt af van een tweetal factoren, namelijk de vergoeding die je krijgt per enquête en de hoeveelheid enquêtes die een panel je kan aanbieden elke week of maand. Want de beloning x het aantal surveys bepaalt immers je uiteindelijke verdienste.

Nu is de hoogste van de vergoeding per vragenlijst het allerbelangrijkst. Daarom staan Panelwizard en Factsnapp ook in onze lijst. Ze bieden niet heel veel enquêtes maar de verdienste per vraag is zo hoog dat het zeer de moeite waard is. Als je daarnaast meer onderzoeken wil om aan mee te doen omdat je meer tijd hebt, zijn er nog genoeg andere panels om lid van te worden.

Betrouwbare enquête sites

Of een panel je goed betaald is leuk en aardig, maar de betrouwbaarheid is eigenlijk veel belangrijker. Want daaruit moet blijken of een panel je ook daadwerkelijk je verdiensten gaat uitbetalen. Er zijn genoeg ervaringen en reviews te vinden over panels die dat niet goed blijken te doen. En dan kan de vergoeding hoger zijn maar heb je toch je werk voor niks gedaan!

Betrouwbaarheid omvat ook dat er netjes met je gegevens wordt omgegaan. Zo horen panels niet je data te verkopen en eigenlijk zelfs de antwoorden die je in onderzoeken geeft helemaal niet in te kunnen zien. Ook horen ze je gegevens niet te verkopen of je spam mails te sturen over andere zaken dan betaalde enquêtes.

Toch spelen er een hoop slimme bedrijfjes in op de populariteit van deze manier van bijverdienen en zijn er zelfs websites die zich voordoen als enquête panel, maar dat in werkelijkheid niet zijn. Denk aan websites zoals SurveyWorld en EnquêteVergelijk. Daar kan je beter van weg blijven.

Scroll naar boven